• Categoria de l'entrada:Breaking news

Es limita l'actualització de l'IPC als lloguers del 31 de Març al 30 de Juny

L’article 46 del Reial Decret Llei 6/2022  estableix una limitació respecte a l’increment màxim de l’actualització de les rendes dels lloguers d’habitatge durant el període del 31 de març al 30 de juny del 2022.

Una bona notícia pels llogaters i no tant pels propietaris, atès que no s’han previst compensacions per les pèrdues.

Cal recordar també que la norma aprovada no te efectes retroactius. És a dir, no s’aplica a les actualitzacions d’abans del 31 de març.

A quins contractes s’aplica, doncs?

  • Als contractes d’habitatge subjectes a la LAU de 1994.
  • I a aquells que la renda hagi de ser actualitzada dins del període del 31 març al 30 juny 2022.

 

També hi ha unes condicions obligatòries que cal revisar:

1. La llei distingeix entre un propietari que sigui GRAN TENIDOR (titular de més de 10 immobles urbans d’ús residencial o una superfície construïda de més de 1.500 m² d’ús residencial, exclosos garatges i trasters) i quan el propietari  NO ÉS GRAN TENIDOR (la resta).

Pel que fa al gran tenidor:

L’increment de l’actualització serà el que pactin les parts, però  en cap cas pot superar el 2%

És a dir, les parts podran pactar una actualització inferior al 2%, però mai superior.

En cas de no arribar a cap pacte, s’aplicarà el 2%.


2. Per la resta de propietaris:

L’increment de l’actualització serà el que pactin les parts i podran fer-ho en base a l’IPC publicat, sense el límit màxim del 2%.

En tot cas, si no hi ha pacte s’aplicarà el 2% com a màxim.

Si vol saber cóm aplicar la nova llei al seu contracte, pot consultar-nos i l’orientarem en tot el procés.

Li ha agradat? Pot compartir a:

Si té qualsevol dubte i vol rebre més informació sobre aquest tema, posis en contacte amb nosaltres sense cap compromís.

L’informem que les dades de caràcter personal que proporcioni seran tractades per Ferrim Invers SL com a responsable d’aquesta web i responsable del tractament del fitxer.

-FINALITAT: Gestionar la sol·licitud d’informació i/o la de contractació d’un servei, així com poder mantenir el contacte durant tot el procés. En cas de marcar la casella de consentiment  corresponent, s’enviarà informació sobre les activitats, serveis i productes de Ferrim Invers.

-LEGITIMACIÓ: Es realitza a través del consentiment explícit, acceptant la política de privacitat.

-DESTINATARIS: Les dades que ens faciliti estaran ubicades  als arxius de Ferrim Invers SL i als de GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L., ambdós situats a l’estat espanyol, en àmbit europeu. Totes dues ubicacions compleixen al 100% amb la LOPD (Ley Oficial de Protección de Datos) i el RGPD (Reglamento General de Protección de Datos). Pots veure la política de privacitat i les condicions legals de Grupo Loading Systems aquí. Pots veure el nomenament del seu delegat de protecció de dades aquí.

-ELS SEUS DRETS: Podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, limitació, cancel·lació i oposició de les dades a pd@ferrim.com així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control.  Per a més informació consulta la política de privacitat de Ferrim Invers.