La Fiscalia General de l’Estat ha emès una ordre que ha de permetre als fiscals comptar amb més eines i recursos jurídics per combatre el greu problema de  la ocupació il·legal d’habitatges

Aquestes noves mesures són:

  • En endavant, els fiscals hauran de demanar mesures cautelars en els casos d’entrada i ocupació il·legal d’immobles quan existeixin indicis sòlids de comissió d’un delicte.  La fixació de mesures cautelars  hauria d’evitar que el desallotjament es retardi mentre el jutge decideix sobre l’assumpte.
  • El Ministeri Fiscal exigirà que aquestes actuacions de desallotjament  siguin degudament justificades i haurà de valorar las situacions especials com la vulnerabilitat  dels ocupants de l’immoble. Així, els fiscals hauran de sol·licitar a l’autoritat denunciant una còpia del atestat per després poder citar als denunciats per tal que puguin justificar que ocupen legítimament l’immoble. En el cas de no poder justificar una ocupació legítima, es podrà demanar al jutje el desallotjament immediat.  
  • L’ordre publicada per la Fiscalia General també insta als fiscals a presentar recurs en el cas que el jutge desestimi les mesures cautelars
  • Respecte a la vulnerabilitat dels ocupants, la Fiscalia concreta que s’haurà de prestar màxima atenció a persones amb alguna discapacitat, amb situació evident de desemparament i respecte a menors. En aquest sentit els fiscals hauran de posar en coneixement dels serveis socials la situació d’aquelles persones vulnerables per tal que siguin protegides i se’ls faciliti alternatives d’habitatge abans de ser desallotjades.

Li ha agradat? Pot compartir a:

Si té qualsevol dubte i vol rebre més informació sobre aquest tema, posis en contacte amb nosaltres sense cap compromís.

L’informem que les dades de caràcter personal que proporcioni seran tractades per Ferrim Invers SL com a responsable d’aquesta web i responsable del tractament del fitxer.

-FINALITAT: Gestionar la sol·licitud d’informació i/o la de contractació d’un servei, així com poder mantenir el contacte durant tot el procés. En cas de marcar la casella de consentiment  corresponent, s’enviarà informació sobre les activitats, serveis i productes de Ferrim Invers.

-LEGITIMACIÓ: Es realitza a través del consentiment explícit, acceptant la política de privacitat.

-DESTINATARIS: Les dades que ens faciliti estaran ubicades  als arxius de Ferrim Invers SL i als de GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L., ambdós situats a l’estat espanyol, en àmbit europeu. Totes dues ubicacions compleixen al 100% amb la LOPD (Ley Oficial de Protección de Datos) i el RGPD (Reglamento General de Protección de Datos). Pots veure la política de privacitat i les condicions legals de Grupo Loading Systems aquí. Pots veure el nomenament del seu delegat de protecció de dades aquí.

-ELS SEUS DRETS: Podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, limitació, cancel·lació i oposició de les dades a pd@ferrim.com així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control.  Per a més informació consulta la política de privacitat de Ferrim Invers.